Päivä 3 – Maaliskuun haaste

3

Aseta kuukauden tavoite

Ihmisellä on valtava rooli koiran oppimisessa. Useimmiten kouluttamisen epäselvyys ja päämäärättömyys juontuu pidemmän aikavälin tavoitteiden puutteesta. Jos koulutuksen selkeä tavoite puuttuu, koiran kouluttaminen voi tuntua myös aivan tarpeettomalta.

Ihmisen koulutustavoitteen ollessa kirkas ja realistinen koirakin tuntuu tietävän, haluavan ja pystyvän tavoitteen saavuttamiseen.
Yksi kouluttamisen avainsana on muutos. Mieti edeltäneen viikon ajalta esimerkiksi muutama arkinen tilanne, joiden haluaisit muuttuvan. Säntäsikö koira ulko-ovesta liian vauhdikkaasti ennen lupaa kynnyksen ylittämiseen, eikö se tervehtinyt vieraita nätisti ja ollut rauhallinen heidän aikanaan tai tekeekö koira jonkin tutun tehtävän epätarkasti välittömän palkkion toivossa?

Tee itsellesi lista tilanteista, joiden haluat muuttuvan ja pohdi, mitä niissä voisi ihanteellisesti tapahtua. Mitä lopulta haluat koiran näissä tilanteissa konkreettisesti tekevän? Rajaa lopuksi alustavasti, mihin yhteen asiaan haluaisit keskittyä ja sitoutua tämän kuukauden aikana.
#DOLOhaaste

Osallistu somessa – postaa kirjoitettu lista kolmesta tai video yhdestä tilanteesta, jonka haluaisit muuttuvan harjoittelun myötä.