MAINOS

Lyhytkursseilta apua palasteluun

Koiran oppimisen yksityiskohdat eroavat monilta osin ihmisten oppimisesta ja tämä unohtuu meiltä kaikilta ihmisiltä hyvin helposti arjessa.

Ihmisen on usein hankala säätää omaa kouluttamistaan niin pieniin palasiin kuin koiran oppimisen kannalta olisi optimaalista. Toisaalta olemme hyvin alttiita kangistumaan kaavoihin, mikä voi itse asiassa toimia koiran oppimisen esteenä.

Tällaisissa tapauksissa olemme myös hyvin alttiita syyttämään koiraa, kun koulutus ei etene ja koko aiempi harjoittelu tuntuu hajoavan käsiin. Se on aivan inhimillistä, mutta koirien kouluttamista koskevan tiedon lisääntymisen myötä tällaisiakin tilanteita voi oppia katsomaan uusin silmin. Koiran syyttämisen sijaan kannattaa keskittyä parantamaan omia koulutustaitoja.

Tehtävien ja taitojen opettamisessa koiralle kannattaa edetä nopeasti ja vaihtelevasti, mutta tarkasti ja pienissä palasissa. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta käytännössä tämä on yllättävän vaikeaa! Ihmisen näkövinkkelistä maailmaa katsoessa kouluttaminen kääntyy nimittäin helposti siihen, että harjoitellaan samassa vaiheessa liian pitkään samalla tavalla ja sitten otetaan aivan liian iso harppaus ja koiralta vaaditaan yhtäkkiä edistyneitä taitoja.

Taitojen opettamisen palastelu on siis yksinkertaista, mutta käytännössä se voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Tämän vuoksi lyhytkursseillamme keskitytään aina yhteen aiheeseen ja yhteen vaiheeseen kerrallaan. Voi keskittyä rauhassa opettamaan yhden vaiheen ja siirtyä sitten vasta ajattelemaan seuraavaa vaihetta, kun edellinen sujuu hyvin.

Tämä auttaa huomattavasti oman koiran koulutuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lyhytkurssit sopivatkin erityisen hyvin kaikille meille ihmisille, joille koulutuksen palasteluun keskittyminen on vaikeaa tai meinaa joka välissä käytännön elämässä unohtua.

© DOLO DogsLearnOnline

MAINOS