MAINOS

Kolme asiaa ennen koiran kouluttamista

Koiran kouluttaminen onnistuneesti edellyttää, että koira pystyy oppimaan uusia asioita. Kouluttaminen tarkoittaa uusien taitojen ja tehtävien opettamista koiralle. Opittuna niistä tulee ennen pitkää tapoja.

Koirat oppivat nopeimmin palkkioiden ja positiivisen palautteen avulla. Ennen palkitsemisen aloittamista on syytä kuitenkin huomioida seuraavat kolme perusasiaa.

  • Terveys

    Vain terve koira voi hyötyä kouluttamisesta ja uusien taitojen oppimisesta. Jos epäilet koirasi olevan sairaana millään tavalla, ota yhteyttä eläinlääkäriinne ennen koulutuksen aloittamista. Erityisesti yllättäen alkanut ongelmallinen käyttäytyminen on usein kiputilan tai sairauden oire. Tällöin koiran terveyden hoitaminen on ehdottomasti kouluttamista tärkeämpää!

  • Perustarpeet

    Koiran perustarpeiden täyttäminen kuuluu koiranomistajan tärkeimpiin tehtäviin. Voit tulla koirasi parhaaksi kaveriksi viemällä sen turvalliseen paikkaan leikkimään, liikkumaan ja tutkimaan hajujen maailmaa. Päivittäinen liikunta ja aktiivinen toiminta edistää koiran hyvinvointia merkittävästi.

  • Turvallisuus

    Koiran kouluttaminen onnistuu varmimmin turvallisen tuntuisissa paikoissa, joissa sinä ja koira pystytte molemmat keskittymään koko harjoituksen ajan. ÄLÄ KÄYTÄ mitään sellaisia välineitä koulutuksen apuna, jotka voivat aiheuttaa kipua, ahdistusta, pelkoa tai epämiellyttäviä yllätyksiä teille kummallekaan.

Kiinnittämällä huomion kolmeen edellä mainittuun kohtaan, saat tehtyä palkitsemisesta koiralle merkityksellistä. Siten koulutuksen aloittaminen on mielekkäämpää ja voit nähdä tuloksia nopeammin. Koiran kouluttaminen on yksinkertaista ja hauskaa terveen harjoituskaverin kanssa!

MAINOS