MAINOS

Kiitos sinulle, koiranhoitaja

Onko sinun elämässäsi koiranhoitajia, joita ilman arjesta selviäminen olisi vaikeaa tai jopa mahdotonta? Ihmisiä, jotka huolehtivat koirastasi silloin, kun sinulla on menoja, matkustat tai makaat flunssan kourissa?

Ehkä kyse on lähipiirisi ihmisistä, kuten omista vanhemmista, sisaruksista tai ystävistä. Tai kenties lemmikkihoitolasta, jonne voit viedä koirasi luottavaisin mielin hoitoon.

MAINOS

Minulla ei olisi voinut olla koiria ilman tukijoukkoja. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että käytössämme on kaksi hoitopaikkaa, jonne koiran voi viedä aina tarvittaessa. Yksinolo-ongelmien vuoksi tarvitsimme aikanaan päivittäistä apua, mikä järjestyi. Pyrin aina kiittämään hoitajia ja muistamaan heitä aika ajoin vaikkapa kanelipullalla, kukkasin tai kahvipaketilla. Se ei kuitenkaan lähimainkaan korvaa saatua apua. Siksi toivon itsekin voivani joskus olla vastaavana apuna tietäen, kuinka tärkeää se on.

Ajattelen usein kuinka hienoa olisi, jos koiranomistajien avuntarve kohtaisi paremmin koiramieliset ihmiset. On monia ihmisiä, jotka pitävät ulkoilusta ja oleilusta koiran kanssa, mutta eivät syystä tai toisesta voi ottaa omaa koiraa. On myös lukuisia omistajia, jotka mieluusti antaisivat koiransa mukaan pitkälle metsälenkille tai viikonloppua viettämään vaikkapa vauhdikkaiden lastensynttäreiden, lomamatkan tai sairastelun vuoksi. Kaksoset saanut ystäväni löysi aikanaan bokseriurokselleen hoitajaksi kokeneen koiraihmisen, joka otti koiran mukaansa saareen useana viikonloppuna. Mikä lottovoitto kaikille!

Mutta eihän sitä koiraa tietenkään kenelle tahansa anneta. Oletteko nähneet internetissä kiertänyttä meemiä, jossa mies silmiään siristäen katsoo pienenpientä paperinpalaa? Paperi on lista niistä ihmisistä, joille oman koiransa voisi uskoa hoitoon. Osui ja upposi!

Tässä asiassa on toki suuria eroja myös koirayksilöiden suhteen. Siinä missä toinen koira on innoissaan ja iloinen kenen tahansa ihmisen seurassa, on toinen varautuneempi ja vaatii aikaa tutustumiseen. Potentiaalisia hoitajia kannattaakin pohtia jo koiraa hankkiessa, ja tutustua heihin sekä hoitopaikkoihin pienissä erissä ennen varsinaista avuntarvetta. Luottohoitajat ja -hoitopaikat ovat todella kullanarvoisia! Usein irtiotto myös koira-arjesta tekee hyvää puolin ja toisin – varsinkin silloin, jos koiraelossa on päivittäisiä haasteita.

Näin vuoden päätteeksi haluankin välittää sydämellisen kiitoksen kaikille teille koiranhoitajille, jotka olette tänäkin vuonna olleet apuna ja koiriemme ilona!

Kenelle sinun kiitoksesi lähtevät?

© DOLO DogsLearnOnline / Outi Kivimäki

MAINOS