Blogi

Blogi
Lue & pohdi

Tietoa, inspiraatiota ja pohdintoja eläinaiheista

Tarkastelussa rauhoittavat eleet

Koirien rauhoittavat eleet ovat monille tuttuja. Niiden merkityksen ymmärtäminen ja havaitseminen omin silmin on hyvin yksinkertaista. Rauhoittavien eleiden toimivuutta koiraa rauhoittavina eleinä tutkittiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2017.

5 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen ensimmäistä koiraa

Artikkelisarjassa DOLOn kouluttajat kertovat omin sanoin, mitkä viisi asiaa he olisivat halunneet tietää ennen ensimmäisen oman koiran hankkimista. Tässä artikkelissa aiheesta kirjoittaa Outi Kivimäki.

5 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen ensimmäistä koiraa

Tässä artikkelisarjassa DOLOn kouluttajat kertovat, mitkä viisi asiaa he olisivat halunneet tietää ennen ensimmäisen oman koiran hankkimista. Ensimmäisenä aiheesta kirjoittaa Jirka Vierimaa.

Miten maailmasta voitaisiin tehdä parempi paikka koirille?

Koiraa kutsutaan ihmisen parhaaksi ystäväksi, vaikka samalla edustamme myös yhtä koiran elinpiirin vaarallisimmista lajeista.

Johdonmukainen palkitseminen

Oppiminen virikkeistää koiraa ja tuntuu sille palkitsevalta. Ainakin useimmiten. Palkkioiden käyttäminen ei automaattisesti johda koiran motivaation ja taitojen kehittymiseen. Koiran palkitseminen voi siten joskus jopa estää oppimista.

Kouluttamalla älykkäämpi koira?

Eläinten ongelmanratkaisukyvyn tutkiminen laajentaa käsitystämme eri lajien ja tietysti sen kaikkein tutuimman eläinystävän ja harrastuskaverin käyttäytymisestä. Uusi näkökulma taitojen avulla sopeutumisesta on muuttanut ajattelua pelkkiin ärsykkeisiin ja reaktioihin perustuvasta selviytymiskamppailusta.